top of page

Türk Dizilerini Nasıl İtalyanca İzliyorum?


Sevgili İtalyanca severler,


Biliyorsunuz yeni bir dil öğrenirken kullanacağımız en etkili yöntemlerden biri de o dilde dizi, film izlemek. Nedense İtalyanca öğreniyorsak mutlaka o film ya da dizi İtalyan yapımı olmalıymış gibi - bence - kısıtlayıcı bir yönelim var, halbuki teknolojinin bize sunduğu imkanlar çerçevesinde bir Türk dizisini ya da filmini bile, örnek videoda göreceğiniz üzere, İtalyanca izlemek mümkün :)


Bu biraz Netflix reklam yazısı gibi olacak fakat şu an böyle bir hizmeti ben Netflix üzerinden sağlayabildiğim için ister istemez adresim Netflix, eğer diğer mecralarda da bu tip bir hizmet varsa ben henüz bilmiyorum demektir. Hizmetten kastım nedir? Herhangi bir ülkeye ait dizi veya filmi farklı bir dilde dublaj ile ya da altyazı ile izleyebilmek. Böylece sadece öğrendiğiniz dilde çekilmiş dizi-film ile kısıtlanmamış oluyorsunuz, geniş bir seçenek yelpazeniz oluyor.


Tek olay şu, bu serbestiye sahip olabilmek için Netflix'te hesap ayarları yapmanız gerekiyor, çünkü hesabınızın dili ne ise Netflix dublaj ve altyazı seçeneklerini ona göre sunuyor. Hesabınızın dili Türkçe olduğunda; İtalyanca'yı seçenek olarak sunmuyor, bunun için hesabınızın dilini İtalyanca'ya çevirmeniz gerekiyor, ondan sonra böyle Türk dizisini bile İtalyan aktörlerden dinlemek mümkün ;)


Bu ayarların nasıl yapılacağını detaylı anlattığım video LİNK'te ;)

Hadi iyi seyirler o zaman ;)


bottom of page