top of page

İtalyanca Öğrenenlere Film Tavsiyesi

Sevgili İtalyanca severler,

Özellikle İtalyanca'ya yeni başlayanlar için keyifli bir film tavsiyesiyle geldim bugün, belki aranızda önceden izleyenler olmuştur: Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak.

Sene 2009, İtalya'dan döneli 2 sene olmuş; İtalya'ya hasretimin ve İtalyanca'ya olan aşkımın en taze yılları. Bir yandan çalışırken bir yandan mini mini İtalyanca dersleri veriyorum. Sevgili Nilay beni internetteki bir özel ders sitesinde buluyor ve deneme çekimine gireceği bir film için beraber hazırlanıyoruz. Çünkü Nilay'ın İtalyan bir kadını canlandırması gerekiyor. Yoğun bir şekilde deneme çekimine hazırlanıyoruz, hatta çekime beraber gidiyoruz ve bingo: rol Nilay'ın! Nilay'ın başarısından etkilenen yönetmenin isteği üzerine filmin diğer oyuncuları Fahriye Evcen ve İsmail Hacıoğlu ile de İtalyanca konuşacakları sahneler için hazırlanmaya başlıyoruz.

Zamansızlıktan üç beş ders ile sınırlı kalan ama tatlı bir tecrübe olarak hafızama kazınan bir dönem olmuştu benim için ☘️

Film çeşitli ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yeterince tanıtılamadı, çok doğru yönetilemedi, dolayısıyla hak ettiği ilgiyi göremedi ama bence güzel bir film oldu. İnternette filmi yayınlayan bir kanal şu an yok fakat fragmana buradan ulaşabilirsiniz.


sinyora enrica ile italyan olmak - iremle italyanca

bottom of page