top of page

İtalyanca Dizi Tavsiyelerim

Sevgili İtalyanca severler,

Hep derim; dil öğrenirken en güzel pekiştirme yöntemi okumak ve izlemek, özellikle kelime haznemizi geliştirmek adına.


İster okumak ister izlemek için olsun; bana göre en önemli şart "ilginizi çekecek, sizin için sürükleyici konular" bulmak. Anadilimizde olmasına rağmen ilgimizi çekmeyen bir semineri ne derece dinlediğimizi, 3.dakikadan itibaren hayaller alemine daldığımızı düşünürsek, öğrenmeye çalıştığımız bir dilde ilgimizi çekmeyen bir içerik, bizi dilden soğutmaya kadar götürebilir, aman diyimm!!🧐 Yani neymiş; seveceğimiz içerikler bulacakmışız.


"E hocam hem hoşuma gidecek, hem İtalyanca olacak, eh altyazısı da olsun" derken kaynak bulmak gitgide zorlaşıyor, haklısınız. Bu bir işbirliği yazısı değil, Netflix'ten reklam parası falan almıyorum ve fakat, Netflix bu ihtiyaç için gerçekten ilaç gibi yetişti. Ben Netflix'in dublaj seçenekleri sayesinde istediğim neredeyse her diziyi İtalyanca dublaj ile izliyorum, eşimle izlemek istediğimde Türkçe altyazı da ekleyebiliyorum. Bu hizmet beni, dizi ya da filmin illa İtalyan yapımı olması gerekliliğinden kurtarıyor, ister Amerikan, ister Polonya ister Fransız yapımı olsun İtalyanca dublaj ile izleyebiliyorum. Bunun için yapmanız gereken Netflix'te açtığınız hesabın dilini İtalyanca yapmak. Bu ayar meselesini detaylı anlattığım bir Youtube videosu var, bu linkte.


Ve zaten, İtalyanca öğrenmeye yeni başlayanlara İtalyan yapımı dizi ve film izlemelerini çok önermiyorum. Zira İtalyanca, şehirden şehre değişen diyalektlerin bulunduğu bir dil, seçeceğiniz dizi veya filmlerde bunlar yoğun kullanılmış olabilir ve sizi ilgili kelimenin telaffuzunu yanlış öğrenmeye ya da anlamadığınız için demotivasyona itebilir, onları biraz daha ileri seviyelere bırakın derim. Temiz bir İtalyanca ile dublajı yapılmış dizi ve film izleyin, oh miss :)


Benim Netflix'te İtalyanca dublaj ile izleyip beğendiğim dizi listesi aşağıdaki gibi, filmler de başka bir paylaşımın konusu olsun ;)

Dark, La Casa de Papel, Messiah, After Life, Stranger Things, Travelers, Umbrella Academy, Russion Doll, You, Rain, Death to Me, Bodyguard, Estate di Morte, Behind Her Eyes, Lupin, Sherlock, Black Mirror, Who Killed Sara.


italyanca dizi film tavsiyeleri


bottom of page