top of page

Cebimdeki Yabancı’ya Gitmeyen Kalmasın!


ferzan özpetek - cebimdeki yabancı

Sevgili İtalya ve İtalyanca severler,

Instagram hikayemde paylaşmıştım, Ferzan Özpetek’in yeni filmi sinemalarda yerini aldı ve ben çok gitmek istiyorum ama taşınma telaşından henüz gidemedim :( Fakat bu hafta o işi mutlaka halledeceğim ve akabinde sizlerle yorumumu da paylaşacağım mutlaka.


Şimdilik bu filmin çıkışını ve birkaç detay paylaşmak istedim aslında sizlerle. Öncelikle filmin orijinal versiyonu “Perfetti Sconosciuti” isimli İtalyan film. Bu filmi de ısrarla tavsiye etmiştim sizlere, zira muhteşem bir film! Tüm hikaye, akşam yemeği sırasında geçiyor ve buna rağmen her anı ayrı keyifli ve vurucu. Filmden sonra ister istemez çok iyi tanıdığınızı düşündüğünüz kişileri, filmin etkisiyle “acaba mı” diye sorgulamaya başladığınız minik bir döneme giriyorsunuz, benden söylemesi :)


Dolayısıyla “en”lerim arasına giren bu filmi, Ferzan Özpetek’in satın alıp Türk versiyonunu çektiğini duyunca mutluluktan havalara fırlamıştım. Yetmez, zamanında “Signora Enrica ile İtalyan Olmak” filmi için İsmail Hacıoğlu, Fahriye Evcen ve Nilay Cennetkuşu’na İtalyanca telaffuz dersleri vermiş ve akabinde Nilay Cennetkuşu gibi harika bir arkadaş kazanmıştım, kendisi de filmde seslendirme sanatçısı olarak yer alıyor, daha ne olsun!


Bekle beni “Cebimdeki Yabancı”, ben ve tüm İtalya ve İtalyanca severler koltukları doldurmaya geliyoruz ;)

bottom of page