top of page

İtalya'da Sinemaya Gittim - Rosso İstanbul


italyada sinema - rosso istanbul
















Sevgili İtalya severler mütevazılık yapamayacağım, Cinema Odeon Bolonya'da Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Rosso İstanbul"u izledim, sizce de çok havalı değil mi? 😎

Şaka bir yana gerçekten müthiş bir deneyimdi..

Cinema Odeon'un harika bir atmosferi var. Hem şık hem de etkileyici bir mimari ve dizayna sahip. Her ne kadar evden yürüyerek ulaşmak için ciddi uğraş vermiş ve navigasyon beni yanlış yönlendirdiği için 16:00 seansına yetişemeyeceğim diye korkmuş olsam da 20 dakika öncesinden oradaydım.


Öncelikle biletimi satın aldım. Bilet ücreti 5 Euro ve yerler serbest, yani herkes istediği yere oturabiliyor.

Karnım aç olduğu için son derece şık görünen büfesinden bir dilim pizza aldım, fakat İtalya koşullarına göre vasat denilebilecek bir tadı vardı ne yazık ki.

Film zamanı yaklaşınca yavaş yavaş içeri girmeye başladık. İlk dikkatimi çeken bayanlar tuvaletine salonun içinden geçilmesiydi. Yani film sırasında isteyen rahatlıkla girip, geri dönebiliyor oradan. Sanırım hafta içi mesai saatleri zamanı olduğundan salonun içi tenha idi ve yaş ortalaması bayağı yüksekti.

Reklamların ardından film başladı..

Memleketinden yeni kopmuş biri olarak ekranda İstanbul'u, köprü manzarasını görmek tüylerimi diken diken etti.. Özledim..

Film son derece duygusal ve güzel bir oyunculukla işlenmiş, zaten oyuncu kadrosu bir harika. Filmi anlatmayayım, gitmek isteyenleriniz olabilir fakat Cinema Odeon deneyimini izlemek isteyenler için aşağıda 😉


bottom of page