top of page

İtalya'da Mutfak Önemli!

Sevgili İtalya severler, burada 7 - 24 yemek konuşuluyor :) Arkadaş meclisinde yapılan sohbetlerin dörtte biri yemek tarifi ve "şu restoranda şu ne kadar lezzetli de ötekinde bu hayatta yenmez" diyaloglarıyla geçiyor.

italyan mutfağı - italyada mutfak kültürü

İnanın abartmıyorum; şimdi düşünün ki; arkadaşlarınızla buluşacaksınız, bir grup yemeğini başka yerde yemiş ve yanınıza gelmiş. Kaçımız "Nerede yediniz? Ne yediniz? Nasıldı?" şeklinde 15 dakika bunun üzerine sohbet kuruyor? Burada ise sohbet bu şekilde başlıyor. "Hangi pizzayı yedin?" "Niye onu seçtin, daha keyifli bir şey yok muydu?" "Filanca pizzacıda şunu efsane yapıyorlar" Akabinde kendinizi bitmeyen bir tarifler zinciri içinde buluyorsunuz :) Ve bunu bildiğiniz son derece büyük bir ciddiyet ve keyifle yapıyorlar. Tabi benim gibi mutfağı evin çok da kullanılmayan bir odası şeklinde görüyorsanız, bu tarifler arasında ağzınızı açıp "bir yorum da ben yapayım" demeniz ne yazık ki zor :S :)


italyan makarnası - italyan mutfağı

Çilem bununla bitmiyor sevgili İtalya severler, zira evde ne yapıp yediğim hakkında da hesap vermem gereken zamanlar oluyor. Örneğin geçen akşam İtalyan bir arkadaşımla telefonda konuşurken bana yemek yiyip yemediğimi sordu (geçenlerde farklı bir şehirde yaşayan babasıyla telefon konuşmalarına şahit oldum, birbirlerine ne yemek yediklerini soruyorlardı). "Yedim" cevabı tabi ki akabinde "Ne yedin?" sorusunu getirdi. "Tortellini yapıp, yedim" dedikten sonra tatmin olan arkadaşımdan 10 puanı aldım diye sevinirken tam, "Ne ile yaptın?" diye vurucu soru geldi. "Pesto sosu" cevabıma gelen yanıt şu oldu: "Sakın bunu Bolonya'da başka kimseye söyleme, hahahaha". Komik olan ne???" Bence gayet de lezzetli oldu" diye diretsem de tabi ki mümkün değil ikna edemedim, zira neymiş, tortellini 4 farklı şekilde yapılabilirmiş ve bu dört tarifin hiçbiri pesto içermiyormuş! Aman Tanrım sanki dünyanın en utanç verici olayını yaşadım, bir ton laf :) Bu tariften de sonra bahsedeceğim merak etmeyin, benim düştüğüm duruma düşmenize izin veremem!!! ;)


Bu yüzden sevgili İtalya severler, siz siz olun İtalya'da bu kutsal konuya gerekli önemi gösterin, yoksa mahalle baskısı kaçınılmaz!! ;)

bottom of page