top of page

La Colazione Italiana - İtalyan Kahvaltısı

Sevgili İtalya severler,

İtalyan kahvaltısı diğer Avrupa ülkeleri arasında tatlı unsurlardan oluşan az sayıdaki kahvaltılardan biri diyebiliriz. Biz ve diğer pek çok Avrupa ülkesi güne yumurta, zeytin, peynir gibi tuzlu mükellef sofralar ile başlarken İtalya'da güne kahve (espresso) ya da kapuçino ve tatlı kruvasan tipi yiyecekler ile başlanıyor :)

Öte yandan alışkanlıklar ve kahvaltı gelenekleri de İtalya'nın içinde kuzeyden güneye değişiklik gösteriyor.

Örneğin Sicilya'da "Briosche" ve "Granita" ile kahvaltı yapılırken, kuzeyde "Briosche" ve "Caffè" ile yapılıyor.

italyan kahvaltısı

"Briosche" - ya da bazı farklı İtalyan şehirlerindeki ismiyle "Cornetto" - en klasik ve en bilinen kahvaltı malzemesi. İçine konulan şeye göre farklı çeşitleri oluyor; marmelat, nutella, beyaz krema gibi..

Benim favorim beyaz kremalı olanı :) Yanına da kapuçino, mmhh nefis...

Hal böyle olunca İtalya'da uyandığım ilk sabah kendimi en yakın kafeye attım ve beyaz kremalı briosche kalmadığı için fotoğrafta gördüğünüz yine beyaz kremalı tatlıyı ve "kapuçino"mu kaptım, zira ben İtalyan kahvaltısı için yaratılmışım :)

Sizin için çektiğim bu fotoğrafı İtalyan arkadaşıma gösterdiğimde öğrendim ki; "Il Resto del Carlino" gazetesi genelde göçmenler, öğrenciler arasındaki olaylar gibi konulardan bahseden sağa ait bir gazeteymiş, belki farklı bir yazımda bunlardan da bahsederiz.

Şimdilik sizi İtalyan kahvaltısı ile baş başa bırakıyorum ;)

italyan kahvaltısı

bottom of page