top of page

İtalyanca Öğrenirken Çalışma Yöntemim Ne Olmalı? & Faydalı Linkler

Sevgili İtalyanca severler,

Çok karşılaştığım sorulardan biri “İtalyanca Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım?” Bu yüzden bu yazıda size başlangıç noktanız hakkında bir nebze olsun fikir vermek istedim. Fakat öncesinde; daha kapsamlı, sizi bu yolculukta destekleyerek yön verecek bir rehber kitapçığınız olsun isterseniz linkten ulaşabilirsiniz:


Bu dili öğrenmeyi seçtiğiniz ana kaynağı belirleyin, hangi kaynağı takip edeceksiniz? Eğer kitap almayı seçtiyseniz, size, konuları öğrenme sırası içinde veren bir kitap seçmeye gayret edin, zira eğer konuları zamanlar, zarflar vs diye öbek öbek anlatıyorsa, hangi konudan başlamanız ve devam etmeniz gerektiğini bulmak sizi zorlar. Ben kitabımı hazırlarken buna dikkat ettim, kendi kendine öğrenmek isteyenler için takibi kolay bir İtalyanca kaynak sunmayı hedefledim, içeriği ile ilgili detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz. Satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Kitabı, konu anlatımlarını yaptığım Youtube’taki ders videolarım ile götürürseniz çok daha verimli olacaktır.


Kaynağınız var, sıra sıra konulara başladınız. Şimdi bir yandan da kelime haznenizi geliştirmeye başlamalısınız, özellikle en çok kullanılan İtalyanca kelime ve fiillere öncelik verecek şekilde bir program yapın ve öğrendiğiniz konularda bu kelime ve fiilleri kullanarak bol cümle kurun. Günlük dilde çok kullanılan 100 İtalyanca fiili görseller ve örnek cümleler ile gösteren online dil kartlarına sahip olmak için linke tıklayabilirsiniz.


Ayrıca bu en çok kullanılan İtalyanca fiilleri, Youtube kanalımda bir seri olarak, hem kelime anlamı, hem geniş zaman ve geçmiş zaman çekimi olarak sunuyorum size, linkler aşağıda:


Gramer ilerliyor, kelimeler öğreniliyor, burası tamam. Bir yandan da tabi ki kulak aşinalığımızı kuvvetlendirmeye başlamalıyız. En kolay yöntemi ilk günden itibaren mutlaka şarkı dinlemek.

Boş durmadım sizin için güzel bir şarkı listesi toparladım, bu yaşayan bir liste, sizden gelen önerilerle de her gün zenginleşiyor:


Ayrıca aşağıdaki linklerdeki boşluk doldurmalı şarkı dinleme egzersizlerini de yapabilirsiniz.


Şarkının ötesinde film ve dizi izlemek dinlediğini anlamak bakımından inanılmaz önemli, onun için de bu videomun linkini şuraya bırakıyorum:


Ve tabi ki sıra geldi okuduğunu anlamayı geliştirmeye. Yine daha ilk haftalardan itibaren kendinize okuyacak basit metinler bulun. Gittikçe gelişmişliği de artacak tabi metinlerin.


Burada benim sizin için hazırladığım okuma egzersizleri var:


Peki okurken neye dikkat edeceğiz, nasıl bir yöntem izleyeceğiz, onu da aşağıdaki videoda anlattım:

Okuma için instagramdan İtalyan hesaplar takip etmek de müthiş bir yöntem olur.


Ve tabi ki tüm bu çalışmaları yaparken sizi motive edecek, çalışmalarınıza keyif katacak hoşluklar yaratmak önemli. Örneğin her sayfasıyla size çalışma şevki verecek "İtalyan Defter" gibi 🤩👇


Detaylı incelemek ve satın almak için linke tıklayabilirsiniz.


"Nasıl İtalyanca öğrenilir?" sorusuna cevap olarak çektiğim videonun linkini de bırakarak kapatıyorum bu yazımı, siz hayatı İtalyanca yaşayın, o sizi yanıltmaz😉

bottom of page