top of page

İtalya'da Kuaför Fiyatları

Sevgili İtalya severler, İtalya'yı bir İtalyan gibi yaşamak felsefesiyle internette bilimum kurs vs. bakarken Groupon Italia'ya denk geldim!! Açıkçası hiç aklımın köşesinden geçmemişti nedense :) Tam olarak Türkiye'deki mantıkla her kategoriden çılgın fırsatlar var, insanın hepsini alası geliyor, hele bu kaçış oyunlarına ait bir fırsat gördüm ki, eğer arkadaşımı ikna edersem kesin almak istiyorum, burada ciddi pahalı bir eğlence!


italyada kişisel bakım - italyada fırsat siteleri - groupon italia

Tam da bir bayan olarak "kuaför olayını nasıl yapsam, nasıl etsem" diye düşünürken, Türkiye'de olduğu gibi bir ton kuaför fırsatı çıkıverdi karşıma :) Zira duymuşsunuzdur Avrupa'da kuaför, güzellik olayları bir miktar kadar pahalı, üstelik şu sıralarda Euro'nun bizim 4 güzide TL'mize karşılık geldiğiniz düşünürsek biraz sıkıntı :)


Bu yazı biraz bayan İtalya severlere hitap edecek gibi; fakat yine de bu kuaför konusunu anlatmakta fayda var :) Şöyle ki; bir fön yaklaşık olarak 15-18 Euro civarlarında burada. Tabi ki her yerde olduğu gibi burada da sevimli Çinli arkadaşlarımız var, onlara giderseniz 8-10 Euro civarına kapatabiliyorsunuz konuyu, fakat kalite açısından bir yorum yapamayacağım. Boya mevzularına gelince, tabi ki kuaförün bulunduğu semtin cakasına göre değişiyor ve fakat 30-40 Euro civarlarında geziniyor diyebiliriz gördüğüm kadarıyla.


italyada kuaför ücretleri

Ben yorumlardan falan gözüme bir kuaför fırsatını kestirdim, "Çinli olmasın" diye dua ederek ve sonra da "zaten ucuza hizmet veren Çinli bir kuaförün Groupon'da ne işi var?" diye mantık kurarak; "Dip boya + Boya sonrası bakım + Kesim + Fön" paketini 24,90 Euro'ya aldım. Bir heyecan randevu için aradım, karşımdaki sesin İtalyan olduğuna bir şekilde kanaat getirdim, üstelik pazartesi çalışmıyorlarmış, "o zaman kesin Çinli değil" diye onayladı İtalyan arkadaşım, zira onlar pazartesi de çalışıyormuş fakat İtalyan kuaförler pazartesi kapalı :)


Ve bugün yolları aşmak suretiyle randevuma yetiştim, karşımdaki bir Çinli değildi ama İtalyan da değildi, zira siyahi bir vatandaşımızdı, üstelik bir miktar da tersti. İçimden kendisine sevgimi ve güvenimi akıttım. Bu arada tüm ürünler gayet markalı kaliteli, ortam da gayet şık ve temizdi. Sonuç olarak son derece memnun ayrıldım. Fakat dönüş yolunda evime çok daha yakın bir yerde, şık bir kuaförün camında "Boyada promosyon" yazısını ve 28 Euro fiyatını görünce bir durakladım. Çünkü zaten satın aldığım paketteki kesim hakkımı kullanmamıştım :) Şimdi aklımdaki soru şu: "Eğer buraya gelip 28 Euro'ya saçımı boyatsaydım, üzerine fönü de çekecek miydi, yoksa fön için ayrıca para verecek miydim?"

Aklımda deli sorular.. :)))


Sonuç olarak sevgili İtalya severler; fırsatlar güzeldir, İtalya da bir fırsatlar ülkesidir! :P :)

italyada kuaför

Güncelleme: Bu yazımdan birkaç ay sonra fırsatsız gittiğim bir kuaför maceramı izlemek için linke davetlisiniz ;)

bottom of page