top of page

İtalyanca izleyelim; Ballando con le Stelle

Sevgili İtalyanca severler,


Hep söylediğim bir şey var, hayatı İtalyanca yaşayın, İtalyanca izleyin, okuyun, dinleyin! Yine birkaç defa yazdım ve Youtube’ta anlattım, nerelerden İtalyanca film, dizi vs. izleyebiliriz diye. Önemle uyardığım konu da şu oldu hep; özellikle başlangıçta, İtalyan yapımı film ve dizilerden kaçının, İtalyanca dublajlı film ve dizileri tercih edin. Zira hep konuştuğumuz gibi, İtalya, farklı şehirlerde farklı aksanların hakim olduğu bir ülke, dolayısıyla İtalyan yapımı birçok dizi ve filmde temiz ve standart İtalyanca’yı bulamayabilirsiniz ve bu sizi sıkabilir, demotive edebilir, bu sebeple İtalyanca dublajlı yabancı film, dizilerle başlayın.


Öte yandan İtalyan kanalı Rai Uno’nun internet tabanlı RaiPlay mecrasından Youtube’ta bahsetmiştim. Birçok programı altyazılı olarak izleyebiliyorsunuz ve bunlar TV programları olduğu için dil olarak daha temiz bir dil kullanıldığını söyleyebilirim.

ballando con le stelle

Ben senelerce dans ettiğim için özellikle çok sevdiğim bir yarışma programı olan “Ballando con le Stelle” ise altyazısı olmayan ama şiddetle tavsiye ettiğim bir program. Zamanında bizde de yapılan, ünlülerin her hafta dans edip, yarıştığı bir konsepti var. Şiddetle tavsiye ediyorum çünkü sunucusu Milly Carlucci çok temiz, çok doğru ve anlaşılır bir İtalyanca ile sunum yapıyor, dolayısıyla çok çok faydalı olacağına inancım tam. Üstelik jüri ile yapılan konuşmalarda, ülkenin kültürüne, birçok konuya bakış açılarına dair doneler ediniyorsunuz ve aslında ne kadar da benzer olduğumuzu görüyorsunuz 😊


Aşağıya bu programın da linkini bırakıyorum ve “Hayatı İtalyanca Yaşayın” diyorum 😉


bottom of page