top of page

Puglia Turu (Ostuni) - III. Gün

Sevgili İtalya severler,.

Puglia seyahatimizi (Polignano a Mare, Alberobello, Lecce vb.) en başından itibaren takip etmek için linke tıklayabilirsiniz.


Bugün için de koyduğumuz çeşitli deniz durakları vardı ama artık 9. gününe geldiğimiz seyahatimizin toplam yorgunluğu iyice çöktüğü için onları eleyip direkt Ostuni’ye gitmeye karar verdik.


ostuni - puglia - la città bianca

Ostuni, Puglia bölgesinde Brindisi’ye bağlı bir şehir. Bembeyaz badanalı evleri dolayısıyla “La Città Bianca – Beyaz Şehir” olarak da biliniyor.


ostuni - la città bianca

Beyaz badana sadece estetik amaçlı kullanılmıyor. 17. yy’da ortaya çıkan veba ve salgın hastalıklardan korunmak amacıyla kullanılan kireç, kasabanın tamamını beyaza boyamış ve günümüze kadar gelmiş.


ostuni gezilecek yerler

Caffe Leccese – Lecce Kahvesi; içinde buz parçaları ve badem sütü olan bardağın içine espressoyu döküp, rengi homojen olana kadar – yani süt ile kahve tamamen karışana kadar – karıştırıyorsunuz. Badem sütü tatlı olduğu için ekstra şeker koymaya gerek olmuyor.



Aşşırı tavsiye: Bu sandviçin adı “panzerotto”, bu bölgeye ait bir tat 🤤 Çıtır ama bir o kadar yumuşak ekmeğin içine yapılan bir sandviç. İçine konulan malzemeler bakımından çeşit çeşit yapılıyor ama klasik olanı “Ostunese” olarak geçiyor, mozzarella ve domates bazlı. Tanesi 5 Euro. Yemenizi tavsiye edeceğim mekanın adı da Panze Rotto 👇


panzerotto nedir - ostuni


'Piazza della Libertà - Özgürlük Meydanı' şehrin ana meydanı. Burada çok sayıda restoran ve kafenin yanı sıra San Francesco Kilisesi bulunuyor.



Ostuni’de “Ape (arı)” ile şehir turu yapıyorlar. Piaggio Ape, 1948’den beri Piaggio tarafından üretilen ve dünyada İtalyan tasarımının gerçek bir sembolü olarak kabul edilen üç tekerlekli bir araç.


ape nedir

Akşam asıl gitmek istediğimiz restoran rezervasyonla müşteri kabul ettiği için patladık ve ikinci tercihimize yerleşmek durumunda kaldık 🙄 Başlangıç olarak söylediğimiz burrata minnacık gelince bir kaşımız seyirdi. Devamı için Puglia’ya has bir tabak olan “orecchiette alle cime di rapa” söyledik. “Orrecchiette” makarna çeşitlerinden birinin ismi, şekli küçük kulağa benzediği için bu şekilde isimlendirilmiş. Rapa ise bizde bulunmayan bir çeşit sebze. Yani makarnanın sosu bu sebze ile yapılıyor. Açıkçası ben beğendim fakat Kadir fazla sebze sebze buldu yani farklı bir şeyle çeşitlenmeliymiş ona göre 😊


orecchiette alle cime di rapa - puglia'da ne yenir

Aslında bu yediğimiz restoran bu tabağın içine hamsi de koyuyordu ama ben orijinal versiyonunu hamsisiz diye bildiğim için siparişi verirken onu çıkarttırmıştım, hamsili nasıl olurdu bilemiyorum 🤷‍♀️ Burada ödediğimiz hesap (48 Euro) mesela bize nedense fazla geldi, sondan bir önceki gün olmasının etkisi var mıdır bilinmez 😃


Ostuni'de kaldığımız yer (Dama Bianca Ostuni) de oldukça güzel bir daireydi. Ostuni manzaralı terası olan (terasta jakuzi var fakat ne yazık ki kullanım dışıydı), son derece şık döşenmiş ve merkezde bulunan bir taş evin ikinci katı idi. Detaylara linkten ulaşabilirsiniz.


Puglia'daki son günümüz için linke tıklayabilirsiniz 😊

bottom of page