top of page

Sıfırdan İtalyanca Öğren - II.Hafta

Sevgili İtalyanca severler,

Kendi kendine İtalyanca öğrenme sürecimizin ikinci haftasındayız 😊 İlk hafta alfabe ve hece okunuşlarını oturttuğumuza göre cümle kurabilmeye geçmeden önce halletmemiz gereken iki teknik konumuz kaldı, ha gayret 😉

Öncelikle İtalyanca’da isimler ne şekilde oluyor, ona bir bakalım.

  • SOSTANTIVI - İtalyanca İsimler

Aşağıdaki videodan konuyu dikkatle dinleyelim.

Youtube’ta konuyu dinleyip anladıktan sonra sizlere tavsiyem, videoda geçen kelimeleri ilk haftadan itibaren oluşturacağınız “kelime listenize/defterinize” not almak. Böyle bir listenizin olması, dili doğru kullanabilmek adına çok önemli olan kelime haznenizi geliştirmek açısından elzem. İlk hafta bahsettiğim gibi şimdilik bu kelimelerin yanını görsellerle destekleyebilirsiniz (online bir doküman yapmak işinizi kolaylaştırır), cümle kurmaya başladıktan sonra yanlarına örnek cümleler kurmak hatırlamanızı kolaylaştıracak.

EGZERSİZ

“Amico” kelimesini - videoda “ragazzo” kelimesi için yapıldığı gibi - cinsiyet ve tekillik/çoğulluk açısından 4 farklı şekilde nasıl ifade ederiz?

EGZERSİZ-CEVAP ANAHTARI

Amico : Bir erkek arkadaş

Amici : İçinde en az bir erkeğin bulunduğu birden fazla arkadaş

Amica : Bir kız arkadaş

Amiche : Birden fazla kız arkadaş

  • ARTICOLI - İtalyanca Artikeller

Aşağıdaki videodan konuyu dikkatle dinleyelim.

Bu konu biraz teknik bir konu olduğu için, dersi gerekirse bir-iki defa dinlemekten çekinmeyin arkadaşlar. "Articoli" konusu oldukça fazla kullanacağımız bir konu olmakla beraber iyi haber şu ki; cümlenin anlamına etkileri düşüktür, dolayısıyla doğru kullanmak grameri iyi kullandığınızı gösterir fakat yanlış yaptığınızda karşı tarafın sizi anlama ihtimalini düşürmez. Bu tabi ki bu konuyu iyi öğrenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor, elimizden geleni yapıp, sonrasını öğrenme eğrisine bırakacağız 😊

Bu konu ile ilgili önceden yazmış olduğum linkteki yazıyı okumanızda fayda var:


EGZERSİZLER


Aşağıdaki videodaki egzersizler ve açıklamalı çözümleri var. Siz videoyu durdurarak önce kendi çözümlerinizi ortaya koyun, akabinde çözümleri dinleyerek cevaplarınızı kontrol edin.


ÖDEV

Bir sonraki konuya geçmeden aşağıdaki linkte bulunan ilk iki egzersizi yaparak, konunun iyice oturduğundan emin olalım.

Boşluklara verilen kelimelerin çoğul hallerini yazdıktan sonra aşağıda bulunan “controlla” isimli butona basınca cevaplarınızı kontrol edecek. “risposte” ye basarsanız, doğru cevapları verecek.


Tabi ki bunlarla sınırlı kalmayıp çok daha fazla egzersiz yapmak konunun çok daha iyi pekişmesini sağlayacaktır. Burada verdiğim egzersizleri "minimum şart" olarak düşünebilirsiniz, üzerine koyacağınız her ek egzersiz sizi daha ileri taşır.


II. HAFTA - İTALYANCA KELİMELER

İlk günden itibaren İtalyanca kelime haznemizi geliştirmenin ve enerjimizi verimli kullanarak en çok kullanın İtalyanca kelimelerden başlamanın öneminden ilk hafta bahsetmiştik. Bu hafta odaklanacağımız İtalyanca fiiller aşağıdaki gibi:

aspettare : baklemek

bere : içmek

cambiare : değişmek, değiştirmek

camminare : yürümek

capire : anlamak

cenare : akşam yemeği yemek


Bunlar gibi "en çok kullanılan 100 İtalyanca fiili" görseller ve örnek cümleler ile anlatan online kelime kartlarına sahip olmak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

BONUS: İtalyanca öğrenirken sadece dil bilgisi öğrenmek değil; konuşma, dinleme, okuma, yazma gibi tüm yetkinlikleri dengeli bir şekilde geliştirebilmek dili hakkıyla kullanabilmek için elzem. Bunun için size yardımcı olabilecek bir çok uygulama var, ben kendi aklıma gelenleri linkte sizin için paylaştım.

II. hafta çalışma programımız bu şekilde ✨

III. hafta çalışma programı için tıklayın per favore 😉


Öneri ve sorularınızı da yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

bottom of page