top of page

İtalyanca Öğrenirken Sözlük Kullanımı

Sevgili İtalyanca severler,

Instagramdan ara ara hatırlatıyorum, İtalyanca veya başka bir dil fark etmez, bir dil öğrenmeye başladığınızda ilk almanız gereken şey kapsamlı, şöyle kalınca bir sözlük olmalı! Özellikle de bu dil, İtalyanca gibi, online olarak çok da kaliteli sözlüklerin henüz bulunamadığı bir dil ise!!

italyanca sözlük

Ben eski kafalı olabilirim ama inanın bir dili öğrenirken sözlük karıştırmak, bilmediğiniz kelimeleri birkaç sayfa çevirme aktivitesinden sonra bulmak, o kelimenin anlamının aklınızda çok daha kolay kalmasını sağlar, çünkü o sonuca ulaşmak için çaba sarf ettiniz, halbuki online’da durum pek de öyle değil.

Lütfen ve lütfen, özellikle başlangıç aşamasında, Google translate’ten uzak durun, Türkçe-İtalyanca çeviri henüz Google translate’in süper başardığı bir mevzu değil, yanlış çevirdiğinde öyle kabul edersiniz ve aklınızda yanlış kalır. Ben kullanmıyor muyum? Kocaman kalın bir sözlüğüm olduğu halde bazen pratik olsun diye kullanıyorum evet, ama çevirdiği şeyin ne derece mantıklı olup olmayacağını anlayabilecek kadar dile hakimim, henüz bu hakimiyet sizde oluşmadıysa lütfen uzak durun.

Çok mu kullanmak zorunda kaldınız:

>> Eğer İngilizce biliyorsanız, İngilizce-İtalyanca olarak kullanın, zira bu iki dil arasındaki çeviriyi oldukça iyi yapıyor.

>> İngilizce bilmiyorsanız, size karşılık olarak verdiği İtalyanca kelimeyi, google’a yazın ve görsellerde aratın, eğer görsel elinizdeki Türkçe kelime ile eşleşiyorsa: Bingo! Görsel ile anlayamayacağınız bir şey ise, metin içinde aratın ve hangi cümlelerin içinde geçtiğine bakarak, doğru bir çeviri olup olmadığını anlamaya çalışın.

>> Cümle çevirisi yaptırmayın, cümleyi kendiniz kurun.

Hangi sözlükleri alabilirsiniz?

  • Ben uzun yıllardır Fono’nun en kalın sözlüğünü kullanıyorum, memnunum ama daha iyileri olabilri.

  • Raffi Demiryan’ın sözlüğü oldukça önerilenler arasında.

  • Asım Tanış’ın sözlüğü de deneyebilecekleriniz arasında.

bottom of page