top of page

İtalya'da Yerli Turizmin Bebeği Sirolo

Sevgili İtalya severler, biraz da minnoş sahil kentlerini tanımaya ne dersiniz?


Geçen hafta sonu Marche'deydik. İtalyanlar'ın sıklıkla yaptığı aktiviteler arasında, yemek kültürünün önemine paralel, evlerinde yemek vermek var. Dolayısıyla biz de bir arkadaşın çiftlik evi diye tabir edilebilecek evinde verdiği barbekü gününe davetliydik. Marche, Bolonya'dan 3-4 saatlik bir yer, dolayısıyla günübirlik gidip gelmek yerine konaklamalı gittik.

sirolo - italyada görülecek yerler

Dönerken o taraflarda yer alan Sirolo isimli minik bir yazlık semte uğradık. Bursa-Cumalıkızık, Edremit-Adatepe gibi köyleri bilenler için tanıdık gelebilecek bir yer. Dar ve butik dükkanlarla süslenmiş sokaklar, rengarenk tezgahlar, cıvıl cıvıl kafeler.. Bir de güneş varsa, tadından yenmeyecek sevimli bir sahil kenti.

sirolo - italyada bilinmeyen güzel yerler

Tahmin edebileceğiniz gibi öyle ünlü, süper sosyetik bir yer değil, yani yabancı turizmin geldiği bir yer değil dolayısıyla internette gezilecek yerler arasında göremezsiniz, ancak buranın yerlisinin bileceği şehirlerden biri, dolayısıyla bu kıymetli bilgiyi alıp, yolunuz bu taraflara düşerse uğramayı ihmal etmeyin ;)

bottom of page