top of page

İtalya'da Bir Kadın Otobüs Şoförü!

Sevgili İtalya severler,

Online masterımın ilk haftasında İtalya’da olmalıymışım, hem de hayallerimdeki şehir Floransa’ya sadece bir buçuk saat uzaklıktaki Siena’da!

“Hay Allah İtalya’ya da kim gidecek şimdi ne biçim online master ki bu?!” demedim tabi ki 😊 Ful motivasyon “Ocak gelse de gitsem” diye bekledim..

Floransa kısmını başka bir yazıya saklayayım fakat Siena’da ilk sabahım; yıllar sonra tekrar okullu olmuşum, hem de İtalya’da; heyecandan bir saat öncesinden yola çıkıyorum minnacık şehirde 10 dakika sonra varacağımı bildiğim halde.. Otobüsü soruyorum, evet üniversiteye giden otobüs bu.. Biletim yok, şoförden alacağım, ama o da ne?? Otobüs şoförü yerine, kuaförden fırlamış 50’lik bir ablayı oturtmuşlar 😁 Saçlar , makyaj, tırnaklar.. Aman ya Rabbim.. Kadın otobüs şoförü olması başlı başına haber değeri taşırken üstüne üstlük böyle marjinal bir tip (İtalyanlar’ın deyimiyle ‘un tipo particolare’)

Yol boyu nasıl etsem de fotoğrafını çeksem diye düşündüm. Neyse ki çoğu İtalyan gibi süper sempatik olan şoförümüz, Türkiye’de kadın şoför olmadığı için fotoğrafını çekmek istiyor oluşumu son derece yardımsever karşıladı ve sonuç ortada! !😉😄

Sizce de sadece bu otobüste seyahat etmek için Siena’ya uğramaya değmez mi?

Konu ne olursa olsun rotayı İtalya’ya çeviren her sebep kesinlikle mantıklı bir sebeptir..

Yani bence öyle, sizce? 😉😝

italyan kadın otobüs şoförü



bottom of page