top of page

İtalya'da Starbucks’ı Özledim!!!


italyada ilk starbucks

“Yok artık, İtalya’dasın Starbucks istiyorsun, bu ne Amerika sevdası” demeyin işte, bu öyle bir şey değil, vallahi yahu!!!

Bakın anlatayımmm:


Şimdi sevgili İtalya severler, burası kahvenin anavatanı, kahvenin dibi vs. vs. hepsine tamamım fakat burada kahve içmek beş dakika süren bir aktive!! Ağlamak istiyorum. Bizdeki gibi “Kahve içmeye gidelim, oturalım sohbet edelim” yok böyle bir kültür (Onun yerine burada “aperitivo” kültürü var, ilgili yazı için tıklayın). Zira size bahsetmiştim, sabah saatleri sonrası içilen tek kahve espresso, kendisi de bizim Türk kahvesi kadar bir şey biliyorsunuz. Ama biz en azından yudum yudum içiyoruz, keyfine varıyoruz yani, yok bunlar iki yudumda mideye indiriveriyorlar kahveyi, bitti gitti..


italyada bir kafe

Hal böyle olunca, tabi ki bu kültür, kafelerin doğasına da yansıyor. Ayakta hızla içip gitmeye elverecek şekilde genişçe barlar ve mini kokteyl masaları yoğunlukta oluyor, yanına da birkaç tane atılmış normal masa. O masalarda da genelde yapacak işi olmayıp gelip laklak yapan minnoş emekliler. E ben desem ki “alayım bilgisayarımı şöyle rahat bir kafede oturup, wifi’nin nimetlerinden de yararlanarak takılayım”, yok işte öyle bir keyif..:/Özellikle Bolonya’da her yapı eski. Evler de kafeler de.. Dolayısıyla Milano’da, Floransa’da görebileceğiniz daha günümüz kafelerine burada rastlamak zor. Hep karanlık, hep sıkışık.. Şimdi ben Starbucks’ı, yumuş yumuş koltuklarını, kesintisiz internetini özlemeyeyim de ne yapayım :(


Öte yandan Türk kahvesi gerçeğinin olduğu bir ülkede çatır çatır barınan Starbucks’ın İtalya’ya adımını atamaması, İtalyanların bu konularda ne kadar tutucu olduklarını anlatıyordur sanırım :) 2017 başlarında turistlere yönelik, Milano’da bir şube açılması konuşuluyormuş, ama sitelerinden baktığımda İtalya’da şube göremedim, zaten yazın Milano’ya gittiğimde de denk gelmemiştim, o da yalan olmuş demek ki.. :)


Neyse ki tam olarak bugünlerde yeni bir kafe keşfettim, olay budur! Ferah, geniş, orijinal bir dekoru var, aydınlık.. Hatta yumuşak bir oturma grubu bile var, üstelik interneti de vaaar!! İnanmayacaksınız ama burada öğleden sonra kapuçino içen İtalyanlar bile var!!! :) Cennete düşmüş gibiyim, yaşasın rahat kafe kültürü!!


Uğrarım diyenler için ismini de buraya bırakıyorum ;)

Les Pupitres: Via de’ Giudei, 6c Bologna Centro


Güncelleme: İtalya'daki ilk Starbucks Eylül 2018'de Milano'da açıldı :)

bottom of page