top of page

Cenova'da Çeşit Çeşit Su Hayvanı

Sevgili İtalya severler, Cenova'dan devam ediyoruz bugün ;)


Geçen yazımda Cenova'nın bir liman şehri olduğundan bahsetmiştim. Bununla paralel, denizle ilgili de birçok görülecek yer var. Galata Deniz Müzesi ve Akvaryum da bunların başında gelenler.


Cenova'daki Akvaryum İtalya'nın en büyük, Avrupa'nın ise ikinci en büyük akvaryumu imiş. Her yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi alıyor. Hatta biz uzun sıralar olduğunu duyduğumuz için orayı baştan göz ardı etmiştik, fakat ikinci gün şansımızı deneyelim diye bakarken, çook uzun bir sıra görmeyince girmeye karar verdik. Kişi başı 25 Euro ödedik. Yanında farklı eklemeler var; orman hayvanları vs gibi, onlar için ayrıca bilet almak gerekiyor.

cenova gezilecek yerler - akvaryum

Akvaryum, 1992 yılında, Kristof Kolomb'un Yeni Dünya'yı keşfetmesinin 500. yıl kutlamaları amacıyla Cenova Fuarı kapsamında açılmış. Yukarıda bahsettiğim gibi sonradan eklemeler yapılmış. Dışardan bakıldığında bir gemiye benziyor.

cenova akvaryum

Akvaryumu gezmek bir ömür sürüyor diyebilirim :) İçinde 5000'den fazla canlı var. Çeşit çeşit balık, yunus, deniz kaplumbağası, türlü çeşit deniz canlıları var. Özellikle bazı camların arkasında ağzımızı açık bırakan canlılar vardı. Benim favorim penguenlerdi, çok minnoşlaaaarr :)

cenova görülecek yerler - akvaryum

Cenova'ya yolunuz düşerse Akvaryum'a uğramanız güzel olur, öte yandan dünyanın en büyük tematik akvaryumunun İstanbul'da olduğunu düşünürsek ve kısıtlı zamanınız varsa, gezmeye diğer yerlerden başlamanızı tavsiye ederim, zira görülecek çoook yer var Cenova'da ;)

bottom of page